Dag 3: Op naar The USA

9 februari 2025 - Niagara Falls, New York, Verenigde Staten

Deze dag verliep anders dan vooraf gedacht. Niet dat we daarover nagedacht hadden maar qua tijdverdeling viel het qua gevoel wat tegen, het was intensief. Om 11.00 uur moesten we ons appartement verlaten en vertrokken te voet richting het pick-up point van onze gehuurde auto. Deze konden we om 14.00 uur ophalen. Een wandeling van 45 minuten. We konden natuurlijk met de metro gaan maar zoals eerder gezegd: wandelen doet ons goed. Met rolkoffers was dit een behoorlijke uitdaging. Met hier en daar wat gevloek en getier omdat de koffers niet meewerkten hebben we een heel ander deel van Toronto leren kennen. Van druk en sjiek naar druk en shabby. Koffiedrinken in een tent met slapende zwervers. Er zat er 1 bij ons aan tafel zich suf te krabben.🥴 De muffin smaakte meteen een stuk minder.😄 We wilden onderweg lunchen maar de eettentjes zagen er allerminst aantrekkelijk uit. Om de tijd te doden kwam Rutger met het idee om mijn nagels te laten lakken. Dus wij naar binnen bij een vage nagelstudio. Een alleraardigste chinese dame heette ons welkom. Mijn god, wat een vieze bende was het daar 🤣. Toch was het er heel druk met klanten. Ach, ik gaf me eraan over. We zaten lekker warm en ik moet zeggen dat mevrouw Nagellak heel secuur te werk ging en een gezellig gesprek met ons voerde. Bij het betalen kon ik kiezen voor het geven van een fooi. Ik vond het duur genoeg en gaf geen fooi. Tja, ik blijf een zunige Hollander. Mevrouw Nagellak was ineens niet zo aardig meer🤣. Kortaf en anders qua gedrag. Rutger en ik konden er hartelijk om lachen. Dat doen we trouwens veel, lachen. We moeten ook vreselijk lachen om onze eigen filmpjes. Rutger is erachter gekomen dat hij het leuk vindt om filmpjes te maken. (Lees: hij voelt zich een volwaardig vlogger. Klinkt hier en daar wat gay maar hey, dat is best oké🤣) We hebben echt veel plezier.

De rit naar Niagara Falls verliep voorspoedig. Het was dik 2 uur rijden. Onderweg kwamen we veel wijngaarden tegen. En ja, wederom bij Wendy's een versnapering naar binnen gewerkt.😇 De grenscontrole ging snel. In een kantoor werden een aantal vragen gesteld. Er werd een gezichtsfoto gemaakt en van beide handen de vingerafdrukken. De stempel werd in onze paspoorten gezet en: Welcome to America! De sneeuw dwarrelde in kleine vlokjes naar beneden toen we vanuit het grenskantoor naar buiten liepen. Binnen 5 minuten arriveerden we bij onze Airbnb. Een typisch Amerikaans houten huis. Een geheel andere sfeer in vergelijking met onze accomodatie in Downtown Toronto. Maar o zo leuk. Aangezien de supermarkten in de buurt in de avonduren niet zo veilig zijn hebben we bij een tankstation op 5 minuten rijden enkele boodschappen gekocht. Inmiddels kwam de sneeuw met bakken uit de lucht. Hier hadden we voorafgaand aan onze reis op gehoopt. Geweldig!

Op dit moment liggen we plat op de bank heerlijk te ontspannen op een typisch grote Amerikaanse bank met een borrel en op tv de film The Lion King. Ondanks de intensiteit was het weer een hele fijne dag met een grote glimlach.

Op naar dag 4: familiedag! Om 13.00 uur worden we verwacht.

Ps. Als je alle foto's en filmpjes wil bekijken klik dan boven dit verhaal op foto's en video's. Hieronder is niet alles zichtbaar.

1. Mary Kate Hojsan:
    9 februari 2025
    Can’t wait to see you tomorrow!
  2. Tante:
    9 februari 2025
    Geweldig!! Alvast een fijne tijd bij family!!
  3. Natasja en Rutger:
    Dankje tante!😘
  4. Astrid:
    The circle of love❤️
  5. Natasja en Rutger:
    ❤️
  6. Moes:
    9 februari 2025
    😂😂Geweldig en wat een plezier!!
    Jullie zijn ook vast langs de wijngaarden van Jim and Amy gereden in Canada.
    Was zeker even wennen om in een automaat te rijden, maar fijn dat jullie nu in Amerika zijn. Met......sneeuw!!!!
    Gezelligheid en plezier!!! Xxxxxxxx
  7. Natasja en Rutger:
    9 februari 2025
    Geen idee! Wie zijn Jim en Amy?
    Automaat was niet wennen, Rutger is dat gewend👍🏻
    En die sneeuw, echt zo mooi!
    😘
  8. Moes:
    9 februari 2025
    Geen 'Coke' geroepen bij de grens lieve dochter?!! En stoer lieve zöon om op 6, soms 8 rijbanen, op de QEW te hebben gereden; en nu op naar de family en het Super Bowl-festijn meemaken!! Love yu all, greets to the fam.
  9. Natasja en Rutger:
    9 februari 2025
    Haha nee, dat niet geroepen🤣
    Het ging vele malen vlotter dan destijds.
    Het rijden in en rond Toronto ging ontspannen. Even wennen hoe alles in het verkeer werkt maar het was niet druk.

Ja, straks naar de fam. Zin in!!
  10. Mir:
    Helemaal gezellig jullie twee zo. En die sneeuw!!! Geniet lekker samen! X
  11. Natasja en Rutger:
    9 februari 2025
    We hebben het ECHT gezellig samen.
    Dank je Mir!😘
  12. Moes:
    9 februari 2025
    Jim willwirth, oudste zoon van Katy en Don. Hij is net als zijn Amy wijnprofessor en wonen aan de wijnroute vlakbij ST.Cathrines.
  13. Rutger:
    9 februari 2025
    O ja! Don werkte toch voor de Buffalo Bills als ik het goed heb? Nu 8 uur hier en de wereld is wit, en de koffie pruttelt.
  14. Simone:
    9 februari 2025
    Ohh wat geniet ik van jullie verhalen.. en de foto's/filmpjes.. héérlijk die broer en zus humor 🤭
    Een mooi weerzien met de familie daar 😁
  15. Natasja en Rutger:
    13 februari 2025
    Het is zoooo leuk en waardevol deze reis!😘